Logotyp Dr Bartek
Wiosenno-Letnia Paczka Zdrowia 2025

Nie zmarnuj najcenniejszego okresu w roku do poprawy zdrowia – w pełni wykorzystaj moc sezonowych produktów.

Wiosenno-Letnia Paczka Zdrowia to wszystko, co wiem o tym, jak maksymalnie wykorzystać sezonowość produktów i ziół, aby czuć się lepiej… zażegnać bóle stawów i mięśni… mieć energię przez cały dzień i świetny nastrój… wspierać mózg i pamięć… zacząć chudnąć zdrowo i bez efektu jo-jo… i zmniejszyć ryzyko chorób, w tym ryzyko cukrzycy. Wykorzystując pełen potencjał obfitości natury.

PLUS: dwa bonusy – o wartości 69,00 zł – ZA DARMO.

362 strony, a w nich…

…o tym, jak W PEŁNI wykorzystać wiosenno-letnią obfitość najbardziej cennych składników, jakie daje natura: świeżych, lokalnych warzyw, owoców, ziół, a także kwiatów jadalnych i… odpadków, czyli niektórych części roślin, które wyrzucamy.

To okres, gdy natura otwiera dla nas swoją spiżarnię pełną witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy. Warto tego nie zmarnować, lecz wykorzystać.

Niezależnie, ile podobnych e-booków już wypróbowałeś, a które okazały się być nieprzydatne – Wiosenno-Letnia Paczka Zdrowia to inne podejście.

Stworzyłem ją pod praktyczność – uwzględniająca polskie realia i dostępność produktów, co jest gwarancją, że tym razem zrobisz prawdziwy krok naprzód w swoim zdrowiu.

Część 1

Kwiaty jadalne to odświeżenie jadłospisu i zarazem podniesienie ich walorów zdrowotnych.

Od wieków są wykorzystywane w kuchni różnych kultur – zyskując coraz większą popularność w nowoczesnej gastronomii.

Ten e-book to wprowadzenie dla początkujących w świat kwiatów jadalnych, które działają przeciwzapalnie, chronią wątrobę, serce i układ nerwowy, a do tego wykazują aktywność przeciwcukrzycową.

W środku między innymi:

🔹Kwitną od kwietnia do lipca. Pozbieraj i zamaceruj te kwiaty w miodzie – powstanie zdrowy kwiatowy miód o leczniczych właściwościach (str.15)

🔹Najlepsze kwiaty do marynowania warzyw (str.8)

🔹Kwiaty, które idealnie nadają się do podniesienia walorów zdrowotnych galaretek (str.10)

Część 2

Poznaj najcenniejsze dla zdrowia sezonowe warzywa i owoce. Oto dlaczego SEZONOWE warto jeść jak najczęściej…

Często mają wyższą zawartość składników odżywczych – witamin i związków bioaktywnych, bo są zbierane w optymalnym momencie dojrzałości i szybciej trafiają na talerz.

Do tego są smaczniejsze i tańsze, mają również wyższą aktywność antyoksydacyjną, co wspiera zdrowie i odporność.

W środku między innymi:

🔹W badaniach z udziałem 57 tysięcy osób dowiedziono: to sezonowe warzywo obniża ryzyko raka jelita grubego o 26%, pęcherza moczowego o 37% i raka płuc o 50% (str.7)

🔹Pobudź komórki budujące kości i zahamuj komórki powodujące rozpad kości, jedząc to jedno warzywo. Aktywnie zapobiega osteoporozie po 50-tce (str.6)

🔹Chronią oczy u osób starszych. Sezonowe liście, które zmniejszają ryzyko zwyrodnienia plamki żółtej o 26% i zaćmy jądrowej o 25%. Do tego wspierają ostrość widzenia (str.3)

🔹Ten zielony skarb (sezon już od maja) podnosi poziom tlenku azotu w organizmie i przez to zmniejsza ryzyko choroby wieńcowej o 12% i udaru mózgu o 18%. Najlepszy dla tętnic i przepływu krwi (str.4)

🔹Niedobór, na który cierpi 70% Polaków i 1 warzywo, które go uzupełni. Hamuje skurcze mięśni, redukuje zmęczenie, łagodzi nadciśnienie. Do tego chroni przed miażdżycą. Sezon trwa! (str.8)

🔹Czerwone warzywo, które hamuje utratę masy kostnej u kobiet po menopauzie (str.9)

🔹To warzywo wyglądem przypomina różdżkę, a sezon na nie jest od połowy kwietnia. Stanowi źródło witaminy, której brakuje 90% Polaków. Drogocenne dla mózgu (str.11)

🔹Od maja jest sezon na łatwo dostępne w Polsce warzywo, które pobudza w wątrobie enzymy detoksykacyjne i neutralizuje toksyny gromadzące się w organizmie. A kto je spożywa często, wg badań rzadziej choruje na aż 7 różnych typów nowotworów (str.12-13)

🔹Gdy przyjdzie lato, jedz TEN owoc. W 2 garściach dostarcza 180 mg witaminy C, czyli aż 200% dziennego podstawowego zapotrzebowania (str.14)

🔹Niemal obowiązkowe w diecie osób starszych. Owoce, które odmładzają tętnice i chronią przed rozwojem blaszki miażdżycowej. Sezon w pierwszej połowie czerwca (str.15-16)

🔹Obniżą trójglicerydy i LDL, podniosą dobroczynny HDL. Dzięki temu zmniejszą ryzyko zawału serca o 32% i choroby wieńcowej o 17%. Do tego zmniejszą ryzyko cukrzycy typu 2 o 15%. Owoce niskocukrowe o przepysznym smaku (str.21-22)

Część 3

Owoce egzotyczne często określa się jako superżywność. Jednak pamiętaj: określenie superżywność to określenie w dużej mierze marketingowe i nie ma ścisłej definicji naukowej. W rezultacie bywa, że aureolą słowa superżywność otacza się produkty z egzotycznych rejonów świata. Drogie, trudno dostępne.

Stąd lepiej postawić na tańsze, łatwo dostępne w Polsce produkty sezonowe. Oferują najbogatszy smak i wartości odżywcze.

Takie i inne tajniki sezonowości odkryjesz w tej części.

Część 4

Nie wyrzucaj – zjedz! Otóż każda wiosna i lato przynosi bogactwo świeżych warzyw, owoców i ziół. Tylko co zrobić z częściami roślin, które często uznajemy za nieprzydatne i traktujemy jako odpadki?

Liście rzodkiewki, łodygi brokułów, skórki marchewki czy szypułki truskawek – te elementy nierzadko trafiają do kosza, choć kryją w sobie duży potencjał kulinarny i odżywczy.

Dlatego moja odpowiedź brzmi: nie wyrzucaj. Zjedz! Poznaj tajniki wykorzystywania wiosenno-letnich resztek.

W środku między innymi:

🔹Liście marchwi, rzodkiewki, kalarepy, selera naciowego, buraka, liście i szypułki truskawek – zamiast wyrzucać, wykorzystaj je do zrobienia zdrowego pesto… zdrowej zupy krem… zdrowego farszu do naleśników… bulionu warzywnego… elementu koktajli (str.5-9)

🔹Łodygi buraka, kolendry, kopru włoskiego czy bazylii – zamiast wyrzucać, wykorzystaj i zrób z nich zdrowe marynowane elementy na kanapki… aromatyczne curry lub salsę… element sałatek… pyszne sosy i dipy… czy jako dodatek do makaronu (str.9-12)

🔹Skórki marchewki, jabłek, cukinii, gruszek – zamiast wyrzucać, wykorzystaj je do zrobienia np. pieczonych z przyprawami chipsów… kompotów… past ziołowych… proszków przyprawowych… i aromatycznych, zdrowych herbatek (str.12-15)

Część 5

Wiosna i lato obdarza nas bogactwem świeżych ziół i przypraw, dodających potrawom lekkości, świeżości i głębi smaku. Sezonowe produkty w połączeniu z dobrze dobranymi przyprawami pozwalają tworzyć dania pełne wyrazistości i zdrowia dzięki zawartym w nich substancjom odżywczym i aromatycznym.

W tej części poznasz, jak stosować zioła i przyprawy, by podkreślić smak wiosenno-letnich warzyw, owoców, ryb i sałatek, żeby w pełni wykorzystać potencjał sezonowych ziół dla zdrowia.

W środku między innymi:

🔹To bez cienia wątpliwości najzdrowsza roślina zielarska, a maj to pełnia sezonu na jej zbiór i sezon ten trwa do połowy czerwca. Obowiązkowa w diecie w średnim i starszym wieku. Zrób z niej prozdrowotne pesto. Oto przepis i 5 innych pomysłów na wykorzystanie w kuchni (str.5-6)

🔹Ta roślina zielarska ma w nazwie słowo lekarska, bo ma szerokie właściwości prozdrowotne i kulinarne. Jej nazwa wywodzi się z łacińskiego i oznacza 'ratować’, 'leczyć’, co odzwierciedla jej wszechstronność działania. Pomaga osobom z cukrzycą typu 2, bo obniża poziom cukru nawet o 31 mg/dl. Chroni układ krążenia przed blaszką miażdżycową. Poprawia sprawność umysłową oraz funkcje mózgu u osób z chorobą Alzheimera. Poprawia też nastrój i łagodzi lęki. Poznaj przepis na makaron z masłem z tą rośliną (str.8-11)

🔹Przeciwzapalne i przeciwbakteryjne liście, które łagodzą podrażnienie błon śluzowych żołądka i jelit oraz pomagają w chorobie wrzodowej. Oto przepis na prozdrowotny koktajl z tymi liśćmi i 5 innych pomysłów na włączenie ich do diety (str.12-14)

🔹Liście wyjątkowej rośliny przyprawowej, które usprawniają procesy trawienne oraz pobudzają uwalnianie soku żołądkowego i przywracają perystaltykę jelit. Zrób z nich prozdrowotny sos i poznaj 5 innych sposobów wykorzystania w kuchni (15-17)

🔹Zmniejsz insulinooporność, dodając do potraw tę roślinę przyprawową. Jednocześnie pomaga uregulować poziom insuliny, której nadmiar przyczynia się do odkładania tkanki tłuszczowej. Zrób z niej pyszną, zdrową zupę. Oto przepis (str.18-20)

🔹Gdy nadejdzie lato, ta roślina zapewni Ci orzeźwienie, doda potrawom i daniom chłodu, a także świeżości. Wszystko z nią smakuje lepiej. Według dr. Ożarowskiego, polskiego znawcy fitoterapii, liście tej rośliny są jednym z najbardziej wszechstronnych i najczęściej stosowanych leczniczych ziół.

🔹Zwiększa wytwarzanie żółci, przeciwdziała jej zastojom, działa wiatropędnie, łagodzi wzdęcia i poprawia trawienie. Przepis na bardzo zdrową sałatkę i 5 innych pomysłów na wkomponowanie w codzienne potrawy (str.21-23)

Część 6

Ach, piknik. Kuchnia bez kuchni. Osobiście – uwielbiam. Okazja, by jeść dobrze, ale bez zbędnego wysiłku.

Nie ma tu miejsca na złożone przepisy, czy dokładne odmierzanie składników. Wszystko, co się sprawdzi, to jedzenie, które można z łatwością zapakować, przewieźć i zjeść.

W tej części poznasz 5 pomysłów na przekąski, które będą idealnie pasować na wiosenną lub letnią wyprawę na świeżym powietrzu. Są łatwe do przygotowania, zdrowe i pyszne.

KAŻDY PRZEPIS OPATRZONY:

🔹dokładną listą składników wraz z gramaturą i obliczeniami per łyżeczka, łyżka, szklanka itd.;

🔹krótkim opisem, który pomoże Ci zdecydować, którą przekąskę zrobić i zabrać na piknik;

🔹dokładnym opisem przygotowania – poradzisz sobie nawet, jeśli nie masz umiejętności;

🔹liczbą kalorii, zawartością białka, tłuszczów i węglowodanów przyswajalnych, błonnika, a także wymienników węglowodanowych;

🔹propozycją podania, by było smacznie, atrakcyjnie i zdrowo;

🔹całkowitym i rzeczywistym czasem przygotowania.

Część 7

Jeśli miewasz tak, że po śniadaniu czujesz się zmęczony, albo też zmęczenie dopada Cię w ciągu dnia – zmień śniadanie.

Oto moje TOP 5 najzdrowszych śniadań, jakie sam często jadam w okresie wiosenno-letnim.

Zobacz, jak połączyć najzdrowsze źródła białka i tłuszczów na styl wiosenno-letni. Wszystkie śniadania zrobisz w 5-10 minut, najesz się na długo, ze smakiem.

KAŻDY PRZEPIS OPATRZONY:

🔹dokładną listą składników wraz z gramaturą i obliczeniami per łyżeczka, łyżka, szklanka itd.;

🔹krótkim opisem, który pomoże Ci zdecydować, którą przekąskę zrobić i zabrać na piknik;

🔹dokładnym opisem przygotowania – poradzisz sobie nawet, jeśli nie masz umiejętności;

🔹liczbą kalorii, zawartością białka, tłuszczów i węglowodanów przyswajalnych, błonnika, a także wymienników węglowodanowych;

🔹propozycją podania, by było smacznie, atrakcyjnie i zdrowo;

🔹całkowitym i rzeczywistym czasem przygotowania.

Część 8

Można się pokusić o zdanie, że wiosną i latem gotowanie staje się prostsze. Potrzebujemy mniej – mniej wysiłku, mniej składników oraz mniej czasu w kuchni – a smak pozostaje pełniejszy.

W tej części przedstawiam moje TOP 15 najzdrowszych obiadów, które nie przytłaczają, lecz sycą same w sobie – poprzez smak, treść i sezonowy charakter.

Bo co innego smakuje nam, gdy jest zimno, a co innego, gdy dni (i wieczory) są ciepłe lub gorące. Te pomysły na obiady odpowiadają naszej naturalnej zmianie apetytu. Z zimowego na wiosenno-letni.

KAŻDY PRZEPIS OPATRZONY:

🔹dokładną listą składników wraz z gramaturą i obliczeniami per łyżeczka, łyżka, szklanka itd.;

🔹krótkim opisem, który pomoże Ci zdecydować, którą przekąskę zrobić i zabrać na piknik;

🔹dokładnym opisem przygotowania – poradzisz sobie nawet, jeśli nie masz umiejętności;

🔹liczbą kalorii, zawartością białka, tłuszczów i węglowodanów przyswajalnych, błonnika, a także wymienników węglowodanowych;

🔹propozycją podania, by było smacznie, atrakcyjnie i zdrowo;

🔹całkowitym i rzeczywistym czasem przygotowania.

Część 9

Każdy ma coś, z czego najbardziej się cieszy, gdy nastaje wiosna, a po niej lato. Dla jednych jest to światło dzienne, które nie znika po 16:00. Dla innych – powietrze, które wreszcie pachnie nie zimowym dymem, lecz trawą, nagrzaną ziemią i kwiatami.

Jeszcze innych najbardziej cieszy wyrazistszy smak orzeźwiających sałatek, pełnych chrupiących warzyw i aromatycznych ziół, kiedy to produkty te są świeże, bardziej soczyste i intensywniejsze w smaku.

Oto 10 sałatek, które przynoszą ochłodę i lekkość, a zarazem sycą i zachwycają świeżością oraz smakiem wiosny i lata.

KAŻDY PRZEPIS OPATRZONY:

🔹dokładną listą składników wraz z gramaturą i obliczeniami per łyżeczka, łyżka, szklanka itd.;

🔹krótkim opisem, który pomoże Ci zdecydować, którą przekąskę zrobić i zabrać na piknik;

🔹dokładnym opisem przygotowania – poradzisz sobie nawet, jeśli nie masz umiejętności;

🔹liczbą kalorii, zawartością białka, tłuszczów i węglowodanów przyswajalnych, błonnika, a także wymienników węglowodanowych;

🔹propozycją podania, by było smacznie, atrakcyjnie i zdrowo;

🔹całkowitym i rzeczywistym czasem przygotowania.

Część 10

Kiedy na dworze robi się gorąco – ostatnią rzeczą, na jaką mamy ochotę, jest włączanie piekarnika. Ale ochota na coś słodkiego, a zarazem zdrowego – nie znika. Na coś lekkiego, chłodnego, co nie wymaga wysiłku, a przynosi przyjemność i wpisuje się w leniwe, ciepłe dni. Rozwiązanie: desery bez pieczenia.

Wystarczy jogurt, świeże owoce, trochę miodu czy chrupiących orzechów, by stworzyć coś pysznego bez zbędnego wysiłku. Oto 10 deserów bez pieczenia – lekkich i oddających charakter pór roku.

KAŻDY PRZEPIS OPATRZONY:

🔹dokładną listą składników wraz z gramaturą i obliczeniami per łyżeczka, łyżka, szklanka itd.;

🔹krótkim opisem, który pomoże Ci zdecydować, którą przekąskę zrobić i zabrać na piknik;

🔹dokładnym opisem przygotowania – poradzisz sobie nawet, jeśli nie masz umiejętności;

🔹liczbą kalorii, zawartością białka, tłuszczów i węglowodanów przyswajalnych, błonnika, a także wymienników węglowodanowych;

🔹propozycją podania, by było smacznie, atrakcyjnie i zdrowo;

🔹całkowitym i rzeczywistym czasem przygotowania.

Część 11

Koktajle to dość dobry sposób na wsparcie naturalnych procesów oczyszczania organizmu, a jednocześnie dostarczenie niezbędnych składników pokarmowych.

Dzięki połączeniu zielonych warzyw, świeżych owoców oraz ziół mogą wspomagać detoksykację, ale również poprawiać pracę Twojego układu pokarmowego.

Poznaj 5 przepisów na orzeźwiające mikstury, które dodatkowo dostarczą energii oraz smaku. Z wiosenno-letnich produktów.

KAŻDY PRZEPIS OPATRZONY:

🔹dokładną listą składników wraz z gramaturą i obliczeniami per łyżeczka, łyżka, szklanka itd.;

🔹krótkim opisem, który pomoże Ci zdecydować, którą przekąskę zrobić i zabrać na piknik;

🔹dokładnym opisem przygotowania – poradzisz sobie nawet, jeśli nie masz umiejętności;

🔹liczbą kalorii, zawartością białka, tłuszczów i węglowodanów przyswajalnych, błonnika, a także wymienników węglowodanowych;

🔹propozycją podania, by było smacznie, atrakcyjnie i zdrowo;

🔹całkowitym i rzeczywistym czasem przygotowania.

2 bonusy warte 69,00 zł – ZA DARMO.

W bonusie nr 1 – Wiosna i lato na talerzu – między innymi:

✅ Placki kalafiorowe z ziołowym dipem (str.12-13)

✅ Kurczak caprese z bazylią i pomidorami (str.100-101)

✅ Chłodnik z zielonego ogórka z miętą i awokado (str.86)

✅ Pieczone boczniaki z czosnkowym masłem ziołowym (str.80)

✅ Kuskus z grillowanymi warzywami i halloumi (str.76)

✅ Kremowa zupa z białych szparagów z łososiem (str.72)

✅ Fit pizza na spodzie z kalafiora z warzywami (str.56)

✅ Risotto ze szparagami i cytrynowym mascarpone (str.28)

✅ Krem z pieczonego kalafiora z chrupiącą ciecierzycą (str.24)

✅ Makaron z pesto z rukoli i orzechów włoskich (str.70)

✅ …i wiele więcej smacznych, szybkich sezonowych potraw, łącznie aż 51 – na śniadanie, obiad i kolację.

⭐ Z tych 51 przepisów w istocie można korzystać cały rok, bo składniki potraw albo są dostępne w sklepach przez większość czasu, albo można wykorzystać niektóre składniki w formie mrożonej.

W bonusie nr 2 – Wiosna i lato z ziołami – między innymi:

✅ Kwiaty tej rośliny obniżają poziom cukru na czczo, gaszą stany zapalne i poprawiają przepływ żółci. Zrób z nich odwar lub wkomponuj w sałatkę. Oto przepisy (str.6-7)

✅ Liście tej rośliny to prawdziwe remedium. Potrafią obniżyć trójglicerydy o nawet 50 mg/dl… poziom glukozy we krwi o 30 mg/dl… łagodzą ból oraz sztywność stawów… obniżają poziom kwasu moczowego… redukują tworzenie się kamieni nerkowych – zrób z nich odwar lub zupę krem. Oto przepisy (str.8-10)

✅ Roślina, której ziele chroni wątrobę przed toksynami, działa przeciwzapalnie, pobudza wydzielanie soku żołądkowego i usprawnia przepływ żółci. Zrób z niego odwar i zupę (str.11-14)

✅ Lecznicze kwiaty… w cieście naleśnikowym? Tak! Kwiaty tej rośliny wspierają układ moczowy, wspomagają usuwanie toksyn z organizmu, poprawiają elastyczność naczyń krwionośnych, a dzięki temu są bezcenne dla krążenia. Zrób z nich odwar albo… wkomponuj w ciasto naleśnikowe. Oto przepisy (str.15-18)

⭐ Ten 38-stronicowy bonus ma na celu wskazać 10 najciekawszych surowców zielarskich na liczne dolegliwości, wartych stosowania wiosną i latem. Każde z 10 opisanych ziół jest opatrzone 1 przepisem na odwar lub napar, a także 1 przepisem, jak wykorzystać je jako składnik dań.

⭐ W formie zaś suszonej, zioła te można stosować cały rok i czerpać z nich korzyści zdrowotne.

Ile kosztuje paczka?

Podsumuję, co Państwo dostają:

  • Część 1 — Kwiaty jadalne dla zdrowia wartość 10 zł
  • Część 2 — Najzdrowsze sezonowe owoce i warzywa wartość 17 zł
  • Część 3 — Sezonowe żywienie: jak i dlaczego wartość 10 zł
  • Część 4 — Zdrowie ukryte w wiosenno-letnich resztkach wartość 19 zł
  • Część 5 — Przyprawy i zioła do dań sezonowych wartość 19 zł
  • Część 6 — 5 zdrowych przekąsek na piknik wartość 19 zł
  • Część 7 — 5 białkowo-tłuszczowych śniadań wartość 19 zł
  • Część 8 — 15 lekkich obiadów na wiosnę i lato wartość 29 zł
  • Część 9 — 10 orzeźwiających sałatek na wiosnę i lato wartość 29 zł
  • Część 10 — 10 sezonowych deserów bez pieczenia wartość 29 zł
  • Część 11 — 5 koktajli wspierających oczyszczanie wartość 19 zł
  • Bonus nr 1 — Wiosna i lato na talerzu (51 przepisów) wartość 49 zł
  • Bonus nr 2 — Wiosna i lato z ziołami (10 przetworów z zioł) wartość 20 zł

Łącznie więc:

🟥 288 zł — taka jest pełna wartość całej paczki

🟩 147 zła tyle kosztuje paczka dziś.

⭐ To mniej o 141 zł względem pełnej wartości (prawie –50% taniej)

✔️ Kupują Państwo dla siebie, lecz także dla swojej rodziny: wystarczy, że po zakupie prześlą Państwo pliki rodzicom, dziadkom, rodzeństwu czy dzieciom

✔️ Łącznie 13 e-booków, 362 strony i dużo pomysłów na poprawę swojego zdrowia w okresie wiosenno-letnim.

87 zł to jak 2,90 zł dziennie przez miesiąc lub kupno 1 suplementu diety. Jednak decyzja należy do Państwa.

(Jeśli wystąpią trudności z zamówieniem, spróbuj ponownie później. Z uwagi na popularność, czasem serwer się przeciąża).

(Otrzymasz dostęp do paczki NATYCHMIAST po zakupie).

„Niech żywność będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo…

…Twoją żywnością”. Te słowa Hipokratesa jeszcze bardziej nabierają znaczenia wiosną i latem, kiedy odrodzenie przyrody poszerza dostępność świeżych oraz odżywczych produktów, a także prozdrowotnych roślin leczniczych.

Teraz – dzięki mojej Wiosenno-letniej paczce zdrowia, mogą Państwo W PEŁNI wykorzystać wiosenno-letnie możliwości, jakie daje natura:

✔️ Wysoki potencjał przeciwutleniający – dzięki temu, że opisane potrawy są bogate w przeciwutleniacze, które zwalczają wolne rodniki, chroniąc nasze komórki przed uszkodzeniami.

✔️ Niska kaloryczność – większość dań wiosenno-letnich jest lekka i ma mało kalorii, co sprzyja utrzymaniu masy ciała i zapobiega nadwadze.

✔️ Wysoka zawartość błonnika – większość dań jest zasobna w błonnik, co wspomaga trawienie, zapobiega zaparciom, odżywia mikrobiom jelitowy.

✔️ Dostarczenie energii – zbilansowane posiłki dostarczają energii dzięki odpowiedniemu połączeniu węglowodanów, białek i tłuszczów.

✔️ Poprawa zdrowia serca – składniki potraw pomagają obniżyć ciśnienie tętnicze krwi, trójglicerydy i frakcję LDL.

✔️ Bogactwo smaków i aromatów – potrawy te łączą świeże, sezonowe składniki, oferując niezapomniane doznania smakowe.

✔️ Przeciwdziałanie stanom zapalnym – potrawy są bogate w produkty o działaniu przeciwzapalnym, co pomaga chronić przed chorobami i łagodzić objawy, np. bóle stawów związane z chorobami układu kostno-stawowego.

✔️ Nawadnianie organizmu – wysoka zawartość wody w wielu potrawach pomaga utrzymać odpowiednie nawodnienie, co jest kluczowe latem.

✔️ Łatwość przygotowania – przepisy są proste i w większości szybkie do wykonania.

✔️ Duża różnorodność – duży wybór przepisów, od sałatek po dania główne oraz zdrowe desery, co pozwala na odkrywanie nowych smaków.

✔️ Niski indeks glikemiczny – wiele przepisów opiera się na składnikach o niskim indeksie glikemicznym (IG), co pomaga utrzymać stabilny poziom cukru we krwi i zapobiega nagłym skokom insuliny.

✔️ Ograniczenie przetworzonych składników – potrawy z naturalnych, niskoprzetworzonych składników, co ogranicza spożycie zbędnych dodatków i konserwantów.

✔️ Urozmaicone potrawy – różnorodność dań urozmaica jadłospis, co zaś zapewnia dostarczenie wszystkich niezbędnych składników odżywczych.

✔️ Minimalna obróbka termiczna – potrawy często wymagają minimalnej obróbki termicznej, co pozwala zachować większość wartości odżywczych.

✔️ Dostępności składników – składniki używane w przepisach są łatwo dostępne w sezonie, na lokalnych targowiskach i w supermarketach.

(Jeśli wystąpią trudności z zamówieniem, spróbuj ponownie później. Z uwagi na popularność, czasem serwer się przeciąża).

Pytania i odpowiedzi

„Czy to dla mnie, jeśli mam mało czasu na stanie w kuchni?”

Tak, ponieważ opracowując przepisy, przetwory itd., skupiałem się na tym, aby NIE były czasochłonne i skomplikowane. Sam nie lubię spędzać w kuchni więcej czasu niż potrzeba. Całą paczkę stworzyłem z myślą o oszczędności czasu. Dania w większości przygotujesz w mniej niż 20 minut, a niektóre nawet w 5-10 minut.

Tak, poradzisz sobie. Ja także nie jestem kucharzem, mam umiejętności raczej podstawowe, a przepisy, przetwory itd. przygotowałem tak, jakbym sam miał je robić (bo robię, ha-ha). W związku z tym bez obaw, jedzenie się nie zmarnuje z powodu braku umiejętności. Nie trzeba ich wiele, wystarczą podstawowe. Poza tym zadbałem o proste, precyzyjne instrukcje krok-po-kroku. Także bez obaw.

Znajdziesz, ponieważ jedną z cech wszystkich części Wiosenno-Letniej Paczki Zdrowia 2025 jest to, że bazuje na dostępności produktów w polskich sklepach, a nie na produktach wyszukanych i słabo dostępnych. Większość podstawowych produktów znajdziesz w każdym sklepie, nawet w małej miejscowości.

Jeśli tak jest, to ubolewam. Natomiast mogę jedynie skomentować swoje płatne produkty. I w skrócie: jestem wdzięczny każdemu, kto decyduje się zakupić (i w ten sposób wesprzeć moją darmową pracę na YouTube czy w newsletterze). To zaś oznacza, że mam wewnętrzną presję, aby każdy produkt płatny, jaki tworzę, był możliwie jak najwartościowszy dla osób, które mi zaufały. Dlatego tak jak każdy mój płatny produkt, tak i ta paczka różni się zasadniczym podejściem. Nie oferuję kolejnej modnej diety, a sprawdzone przez wieki metody na wykorzystywanie sezonowych produktów – gdy są najsmaczniejsze oraz najbogatsze w składniki odżywcze. Skuteczność tych metod jest potwierdzona zarówno tradycją, jak i współczesną nauką o żywieniu.

Dwie rzeczy są pewne. Niektóre problemy rzeczywiście trudno jest tak o cofnąć dietoterapią, żywieniem, suplementami. Trzeba więc być realistą: nie mogę więc obiecać cudów. Natomiast druga pewna rzecz jest taka, że zawsze można zrobić coś, co wesprze organizm, złagodzi objawy, osłabi intensywność bólu stawów, bo nawet drobne zmiany, ale właściwe, a także codzienne wybory żywieniowe – gdy się je zsumuje – skutkują istotnym przełożeniem na stan zdrowia. I ta Paczka na pewno może w tym pomóc.

O, to czas najwyższy mieć takie, które przeczytasz i które Ci pomogą 🙂 Bo moją paczkę opracowałem z naciskiem na praktyczność. Nie jest to kolejna teoria do przyswojenia, ale gotowe do użycia przepisy i rady. Nawet jeśli wykorzystasz tylko kilka pomysłów z tej obszernej kolekcji, to uważam, że warto, choć decyzja należy oczywiście do Ciebie.

Oczywiście, tylko pamiętaj proszę, że z okazji premiery warunki cenowe są dużo lepsze. Po okresie premiery cena wzrasta.

dr Bartek Kulczyński | Better Health Media sp. z o.o.

Polityka prywatności | Regulamin sprzedaży

kontakt@drbartek.pl | Telefon do biura: 536 103 002 (asystent Grzegorz)