Logotyp Dr Bartek
Jajecznice, tylko dużo zdrowsze.

Smaki, które pieszczą podniebienie. Przepisy oraz składniki, które wzmacniają zdrowie.

Maksymalnie wykorzystaj jajka do poprawy zdrowia. Moje autorskie, oryginalne przepisy.

Poznaj nieoczywiste, ale pasujące do siebie połączenia jajek ze składnikami o korzystnym wpływie na mózg, jelita, serce, stawy i więcej.

Lista składników

Czas przygotowania

Wartość odżywcza

Walory zdrowotne

95 stron

Połączenia z jajkami, które:

🟢 ZAPOBIEGAJĄ DEMENCJI I CHOROBIE ALZHEIMERA.

🟢 ŁAGODZĄ CHOROBY STAWÓW, A WIĘC TAKŻE I BÓL STAWÓW.

🟢 WZMACNIAJĄ KOŚCI (POPRAWIAJĄ GĘSTOŚĆ MINERALNĄ KOŚCI).

🟢 OBNIŻAJĄ RYZYKO UDARU MÓZGU NAWET O PRAWIE 30%.

🟢 CHRONIĄ SERCE I ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CHORÓB WIEŃCOWYCH.

🟢 POMAGAJĄ W UTRZYMANIU PRAWIDŁOWEGO CIŚNIENIA KRWI.

🟢 DOSTARCZAJĄ CHOLINĘ – SKŁADNIKA SPRAWNOŚCI UMYSŁOWEJ.

🟢 WSPIERAJĄ ZDROWIE OCZU DZIĘKI LUTEINIE I ZEAKSANTYNIE.

🟢 OGRANICZAJĄ PRZYCZYNĘ CHORÓB NR 1: PRZEWLEKŁE STANY ZAPALNE.

🟢 STABILIZUJĄ POZIOM CUKRU I ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CUKRZYCY.

Nie tylko superzdrowe przepisy na jajecznice. W środku także:

✅ Nigdy nie gotuj jajek dłużej niż TEN czas. Str.75

✅ 4 stopnie idealnego ścięcia jajek dla każdej wielkości: S, M i L. Str.74-77

✅ Skorupki to nie odpad. Jeśli wiesz, jak je wykorzystać, mogą być wsparciem dla zdrowia. Oto wszystko, co wiem na ten temat. Str.78-85

✅ Źle przechowując jajka, pogarszasz ich bezpieczeństwo do spożycia! Jak je przechowywać…

— idealne miejsce w lodówce (nie drzwiczki!);

— jeśli przechowujesz poza lodówką, zadbaj o te 2 elementy;

— jeśli przechowujesz poza lodówką, to nigdy dłużej niż TYLE dni;

— myć czy nie myć? Teraz będziesz wiedział;

— po jakim czasie od zakupu lepiej już NIE jeść jajek;

— mało znany sposób, jak WYDŁUŻYĆ świeżość jajek;

— to wszystko na str.86-87

✅ Zanim zjesz, przetestuj. Najprostszy, najskuteczniejszy sposób sprawdzenia świeżości jajek w domu. Str.88-89

✅ To ważne: jajka są produktem delikatnym, podatnym na zanieczyszczenia i psucie. Dlatego higiena jest kluczowa w zapewnieniu ich bezpieczeństwa – od chwili zakupu, do wykorzystania w kuchni konieczne jest przestrzeganie zasad, które minimalizują ryzyko skażenia bakteryjnego, zwłaszcza bakterią z gatunku Salmonella spp. Oto co musisz wiedzieć. Str.90-94

✅ Kogel-mogel a salmonella i awidyna. Str.92-94

✅ Co o jajkach muszą wiedzieć seniorzy, kobiety w ciąży, osoby z chorobami zapalnymi jelit i rodzice. Str.95

Cena przepiśniko-poradnika

Podsumuję, za 69 zł otrzymują Państwo:

⭐ Nowy przepiśniko-poradnik Jajecznica na 31 sposobów. Ilustrowany, 95 stron.

Możliwość podzielenia się tym zestawem z najbliższymi członkami rodziny – kupujesz nie tylko dla siebie, lecz także dla bliskich. Po zakupie jako nabywca masz prawo przesłać poradnik mejlem do swoich rodziców, dziadków, dzieci czy rodzeństwa.

(Jeśli pojawią się trudności z zamówieniem, spróbuj ponownie później. Z uwagi na popularność, czasami serwer się przeciąża).

dr Bartek Kulczyński | Better Health Media sp. z o.o.

Polityka prywatności | Regulamin sprzedaży

kontakt@drbartek.pl | Telefon do biura: 536 103 002 (asystent Grzegorz)