Logotyp Dr Bartek
Jajecznice, tylko dużo zdrowsze.

Smaki, które pieszczą podniebienie. Przepisy oraz składniki, które wzmacniają zdrowie.

Maksymalnie wykorzystaj jajka do poprawy zdrowia. Moje autorskie, oryginalne przepisy.

Poznaj nieoczywiste, ale pasujące do siebie połączenia jajek ze składnikami o korzystnym wpływie na mózg, jelita, serce, stawy i więcej.

Lista składników

Czas przygotowania

Wartość odżywcza

Walory zdrowotne

95 stron

Połączenia z jajkami, które:

🟢 ZAPOBIEGAJĄ DEMENCJI I CHOROBIE ALZHEIMERA.

🟢 ŁAGODZĄ CHOROBY STAWÓW, A WIĘC TAKŻE I BÓL STAWÓW.

🟢 WZMACNIAJĄ KOŚCI (POPRAWIAJĄ GĘSTOŚĆ MINERALNĄ KOŚCI).

🟢 OBNIŻAJĄ RYZYKO UDARU MÓZGU NAWET O PRAWIE 30%.

🟢 CHRONIĄ SERCE I ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CHORÓB WIEŃCOWYCH.

🟢 POMAGAJĄ W UTRZYMANIU PRAWIDŁOWEGO CIŚNIENIA KRWI.

🟢 DOSTARCZAJĄ CHOLINĘ – SKŁADNIKA SPRAWNOŚCI UMYSŁOWEJ.

🟢 WSPIERAJĄ ZDROWIE OCZU DZIĘKI LUTEINIE I ZEAKSANTYNIE.

🟢 OGRANICZAJĄ PRZYCZYNĘ CHORÓB NR 1: PRZEWLEKŁE STANY ZAPALNE.

🟢 STABILIZUJĄ POZIOM CUKRU I ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CUKRZYCY.

Nie tylko superzdrowe przepisy na jajecznice. W środku także:

✅ Nigdy nie gotuj jajek dłużej niż TEN czas. Str.75

✅ 4 stopnie idealnego ścięcia jajek dla każdej wielkości: S, M i L. Str.74-77

✅ Skorupki to nie odpad. Jeśli wiesz, jak je wykorzystać, mogą być wsparciem dla zdrowia. Oto wszystko, co wiem na ten temat. Str.78-85

✅ Źle przechowując jajka, pogarszasz ich bezpieczeństwo do spożycia! Jak je przechowywać…

— idealne miejsce w lodówce (nie drzwiczki!);

— jeśli przechowujesz poza lodówką, zadbaj o te 2 elementy;

— jeśli przechowujesz poza lodówką, to nigdy dłużej niż TYLE dni;

— myć czy nie myć? Teraz będziesz wiedział;

— po jakim czasie od zakupu lepiej już NIE jeść jajek;

— mało znany sposób, jak WYDŁUŻYĆ świeżość jajek;

— to wszystko na str.86-87

✅ Zanim zjesz, przetestuj. Najprostszy, najskuteczniejszy sposób sprawdzenia świeżości jajek w domu. Str.88-89

✅ To ważne: jajka są produktem delikatnym, podatnym na zanieczyszczenia i psucie. Dlatego higiena jest kluczowa w zapewnieniu ich bezpieczeństwa – od chwili zakupu, do wykorzystania w kuchni konieczne jest przestrzeganie zasad, które minimalizują ryzyko skażenia bakteryjnego, zwłaszcza bakterią z gatunku Salmonella spp. Oto co musisz wiedzieć. Str.90-94

✅ Kogel-mogel a salmonella i awidyna. Str.92-94

✅ Co o jajkach muszą wiedzieć seniorzy, kobiety w ciąży, osoby z chorobami zapalnymi jelit i rodzice. Str.95

Bonus: Kuchnia Wielkanocna – o wartości 37 zł – ZA DARMO

Bestseller roku 2024 o wartości 37 zł – za darmo. Powstał na Wielkanoc, ale wiedza przydatna oczywiście przez cały rok.

✔️ 15 zdrowych dań wielkanocnych – przepisy, które uwzględniają wiedzę o diecie z moich filmów i Dzienników.

✔️ 10 zdrowych potraw na bazie jajek – przepisy oparte na tajnikach z filmów.

✔️ Jajka a zdrowie: ile, jakie i dlaczego. Dzięki gruntownej analizie (porównaniu w tabelach różnych rodzajów chowu), nie będziesz mieć wątpliwości, które wybrać. Str. 30-36

✔️ 15 przetworów ziołowych – szybkie przepisy na przetwory ze starannie wybranych przeze mnie ziół, również takich, o których nie pisałem i nie mówiłem, a które w formie suszonej na wszelki wypadek warto mieć w swojej kuchni.

✔️ 13 dobrych praktyk dla jelit i żołądka – aby zmniejszyć ryzyko, że dopadną nas dolegliwości żołądkowo-jelitowe, kiedy np. się objedliśmy lub mamy „słaby żołądek”.

✔️ Ile jaj tygodniowo najlepiej jeść, biorąc pod uwagę całą dostępną wiedzę na ich temat w kontekście zdrowia. Str.41

✔️ Jajeczna sałatka na zdrowszym sosie majonezowym. Ma ona więcej białka i prebiotyków niż klasyczna sałatka. Str.5-6

✔️ „Kaszanka” jajeczna. To skarbnica magnezu dzięki 1 bezglutenowemu składnikowi. Str.8-9

✔️ Jajka nadziewane na zielono. Przepis nasyca organizm prozdrowotnym beta-karotenem i luteiną. Str.12-13

✔️ Zupa chrzanowa z jajkiem. Przepis pobudzający wydzielanie enzymów trawiennych. Str.6-7

✔️ Zerówki, jedynki, dwójki, trójki… które wybrać? Dzięki gruntownej analizie nie będziesz mieć wątpliwości. A odpowiedź NIE jest oczywista. Str.30-36

✔️ Pasztet warzywny z pieczarkami ze składnikiem bogatym w przyswajalny likopen. Str.14-16

✔️ Chłodnik buraczany z jajkiem. Przepis wspierający naczynia krwionośne, czyli m.in. krążenie. Str.43-45

✔️ Sycąca sałatka z jajkiem i extra składnikiem zasobnym w potas, witaminę K, miedź i wiele bioaktywnych związków. Str.55-56

✔️ Zanim usmażysz, wybierz dobry olej. Te dwa chronią przed powstawaniem szkodliwych związków. Str.10

✔️ Indyjska jajecznica z boczniakami. Przepis z przyprawą na trójglicerydy, zespół jelita drażliwego i podwyższony cukier we krwi. Str.49-50

✔️ Daktylowo-orzechowe pralinki. Bazujący na najzdrowszych orzechach dobrych dla mózgu i krążenia. Str.18-19

✔️ Łososiowy wrap z awokado i jajkiem. Doskonałe danie na śniadanie, obiad oraz kolację. Str.46-47

✔️ Curry z jajkiem i soczewicą. Przepis działający przeciwzapalnie. Str.52-54

✔️ Białkowy sernik z musem waniliowym. Bogactwo błonnika, manganu oraz witaminy C i polifenoli. Str.21-22

✔️ Babka makowa bez cukru, ale na słodko. Przepis ze składnikiem dobrym dla kości, zębów, mięśni i nerwów. Str.23-24

✔️ Kruche ciasteczka z pomarańczową konfiturą bez cukru. Przepis chroniący przed kamieniami nerkowymi. Str.24-26

✔️ Dietetyczny bigos. Wspiera zdrowie jelit, wpływając na ich motorykę, a także poprawia trawienie. Str.16-18

✔️ Sałatka z jajkiem, grillowanymi warzywami oraz extra składnikiem, który dostarcza sporo cynku i manganu. Str.50-51

✔️ Muffinki jajeczne. Z jednym z najbardziej wartościowych warzyw. Str.54-55

✔️ Aromatyczna szakszuka z allicyną z czosnku. Str.42-43

✔️ Łososiowo-warzywna frittata. Dużo likopenu w 1 daniu. Str.47-48

✔️ Jajeczne roladki z łososiem. Przepis z bogactwem omega-3, witamin z grupy B, witaminy E, selenu i potasu. Str.13-14

✔️ Omlet z krewetkami, kolendrą i extra składnikiem zmniejszającym ryzyko cukrzycy, niektórych nowotworów i nadciśnienia tętniczego. Str.56-58

✔️ Pieczeń/rolada z indyka ze szpinakiem. Wspiera zdrowie oczu i jest dobra na ciśnienie tętnicze krwi. Str.19-20

Normalnie 106 zł. Dziś z okazji premiery – 49 zł

Czyli oszczędzają Państwo 57 zł, ponieważ:

otrzymują Państwo nowy poradnik Jajecznica na 31 sposobów za 49 zł zamiast standardowych 69 zł – to 20 zł oszczędności z okazji premiery;

dodatkowo otrzymują Państwo GRATIS: poradnik Kuchnia Wielkanocna wydany w 2024 r. o wartości 37 zł – za darmo, dołączany do Jajeczniczy na 31 sposobów. Gdy skończy się okres premiery, ten bonus nie będzie już dostępny – znika trwale, a więc to ostatnia możliwość, aby go dostać.

➡️ Łączna wartość to 106 zł. Kupując teraz, zestaw dostają Państwo za 49 zł – taniej o 57 zł z okazji premiery.

(Jeśli pojawią się trudności z zamówieniem, spróbuj ponownie później. Z uwagi na popularność, czasami serwer się przeciąża).

dr Bartek Kulczyński | Better Health Media sp. z o.o.

Polityka prywatności | Regulamin sprzedaży

kontakt@drbartek.pl | Telefon do biura: 536 103 002 (asystent Grzegorz)