Wysoka homocysteina to…
Uszkadza tętnice… podnosi ryzyko choroby wieńcowej o 20 do 50%… i udaru mózgu o prawie 60% – w efekcie zwiększa ryzyko przedwczesnej śmierci z powodu chorób układu krążenia o prawie 70%.
Do tego 3,5-krotnie zwiększa ryzyko Alzheimera… podnosi też ryzyko demencji i Parkinsona… sprzyja nowotworom… pogarsza wzrok… skutkuje zaburzeniami erekcji… Słowem – jest wysoce niebezpieczna dla zdrowia.
Teraz, dzięki mojemu nowemu zestawowi poradników, dowiedzą się Państwo, jak unormować homocysteinę, aby nie zagrażała już zdrowiu. Przepisy, teoria i praktyka, które są zgodne z najnowszą wiedzą naukową – stan na lipiec 2025.
dotychczas opracowałem. Powód jest prosty: wysoki poziom homocysteiny jest naprawdę niebezpieczny dla zdrowia.
Wyobraźmy sobie, że ciężka postać hiperhomocysteinemii, czyli bardzo wysoki jej poziom uwarunkowany genetycznie – potrafi doprowadzić do przedwczesnej śmierci już osoby poniżej 30. roku życia!
Jednak zdrowiu zagraża także łagodna i umiarkowana postać podwyższonego poziomu homocysteinemi. Podnosi bowiem ryzyko poważnych problemów, które również przyczyniają się do przedwczesnej śmierci.
Tak, w internecie już wszystko jest… wszystko, czyli:
⭐ zalecenia przestarzałe i wycofane – obok aktualnych i praktykowanych…
⭐ informacje zupełnie błędne – obok doskonale zweryfikowanych…
⭐ wskazówki wprost szkodliwe – obok wartościowych i pomocnych…
Pytanie kluczowe: którymi się kierujemy? Na jakie trafiamy? Na pomocne, czy może szkodliwe, które psują zdrowie?
Można też zastanawiać „po co mi te poradniki, jeśli jest ChatGPT i inne modele sztucznej inteligencji?”.
Tylko zwróćmy uwagę, że KAŻDA sztuczna inteligencja w okienku do zadawania pytań informuje: „ChatGPT może popełniać błędy”. Albo: „Claude może popełniać błędy. Proszę dokładnie zweryfikować odpowiedzi”.
Jeśli więc cenią sobie Państwo:
✔️ informacje dokładne, rzetelne i zweryfikowane przez naukowca, który ma stopień doktora z technologii żywności i żywienia, sam przeprowadzał badania naukowe i w nich uczestniczył, jest autorem/współautorem kilkudziesięciu prac naukowych, jest dietetykiem specjalizującym się od 15 lat w dietoterapii chorób sercowo-naczyniowych, był członkiem towarzystw naukowych i medycznych;
✔️ oraz nie chcą Państwo ryzykować opieraniem się na nierzetelnych lub też błędnych informacjach, jeśli chodzi o troskę o swoje zdrowie,
to warto kupić sobie mój kompleksowy zestaw e-booków o homocysteinie i mieć pewność, że nie będzie zagrażała zdrowiu. Pomimo – a może właśnie zwłaszcza – że w internecie jest już wszystko i można generować odpowiedzi w ChatGPT.
Oto krótki rzut oka na to, co znajdą Państwo w środku…
Żeby pokonać wroga, najpierw trzeba go dobrze poznać. W tej krótkiej, ale bardzo ważnej teoretycznej części między innymi…
🔹Przyjmujesz którykolwiek z tych 7 leków? Jeśli tak, badaj homocysteinę i wciel w życie 3-etapową strategię opisaną w części 2. Leki te sprzyjają podnoszeniu się stężenia homocysteiny. (str.11-12)
🔹Ile kaw dziennie nie przekraczać, jeśli masz wysoki poziom homocysteiny? (str.10)
🔹Oto prawdziwy prawidłowy przedział homocysteiny, którym nie musisz się przejmować. Uwaga! W internecie często podaje się błędne wartości. Od pewnego czasu specjaliści sugerują nowy najzdrowszy poziom. (str.22)
🔹Niedobór tych 2 witamin zawsze skutkuje wzrostem poziomu homocysteiny. Jeśli od czegoś zacząć, zacznij od usunięcia tych 2 niedoborów. (str.12)
🔹…i wiele więcej najpilniejszej teorii, bez szczegółów, aby szybko przejść do części 2. – praktycznej.
Wyłącznie najważniejsze odkrycia o normowaniu homocysteiny – naturalnie. 3-etapowy protokół, który oparty jest na rzetelnej, aktualnej wiedzy i praktyce
🔹Cytat z badania „każdy program mający na celu leczenie / zapobieganie hiperhomocysteinemii powinien obejmować suplementację [TĄ WITAMINĄ]. (str.7)
🔹Inna witamina, której niedobór ma 9 osób na 10, jest kluczowa w obniżeniu i utrzymaniu dobrego poziomu homocysteiny. Obniża ją aż o ponad 55%. Ile należy jej suplementować i jak długo? (str.8)
🔹Co robić, gdy po jakimś czasie homocysteina znów się podnosi? Poznaj potwierdzony w badaniach schemat działania. (str.11)
🔹Które produkty lepiej jadać na surowo, żeby obniżyć poziom homocysteiny. (str.11-12)
🔹Składnik, który potrafi obniżyć poziom homocysteiny z 23 do 11 μmol/l. (str.13)
ALE TO DOPIERO POCZĄTEK, W ŚRODKU PONADTO:
🔹Zanim sięgniesz po witaminę B12, upewnij się, że jest to jedna z tych dwóch form (str.15)
🔹Uwaga! Nawet jeśli suplementujesz witaminę B12, powinieneś jeszcze zadbać o jej źródła w diecie. Oto 18 produktów najbogatszych w B12. Jadaj kilka z nich w skali tygodnia (str.16)
🔹Dlaczego oficjalne normy witaminy B12 mogą Cię oszukiwać? Naukowcy odkryli próg, poniżej którego mimo „prawidłowych” wyników wciąż możesz cierpieć na skutki niedoboru, w tym także podwyższony poziom homocysteiny. (str.15)
🔹Czasami starania nie przynoszą efektów i homocysteina nie chce się obniżyć. Jeśli tak będzie u Ciebie, wtedy ten dodatkowy 4-częściowy schemat suplementacji rozwiąże problem. (str.51)
🔹„Złota piątka składników pokarmowych” w walce z wysoką homocysteiną (str.22)
🔹Jeden z najcenniejszych tanich składników dla osób w średnim i starszym wieku, który przy okazji ochrony przed utratą mięśni i zapobiegania Alzhaimerowi, obniża homocysteinę. (str.24-25)
🔹Proces obniżania homocysteiny może trochę potrwać. Aby nie uszkadzała ona tętnic, włącz do diety tę przyprawę. Blokuje toksyczne działanie homocysteiny, a nawet odwraca uszkodzenia, które już wyrządziła! (str.33-34)
🔹Wysoka homocysteina potrafi uszkodzić naczynia krwionośne w mózgu. Aby zahamować ten groźny proces uszkadzania naczyń krwionośnych w mózgu, włącz do diet ten napar. (str.36)
🔹Wysoka homocysteina obniża elastyczność tętnic, co sprawia, że są bardziej podatne na uszkodzenia. Ta mało znana forma czosnku odwraca ten proces i poprawia krążęnie (str.37)
🔹Tłuszcz, który chroni tętnice przed szkodliwym działaniem homocysteiny. (str.39)
🔹Protokół, który zawiera konkretne wytyczne dotyczące suplementacji, doboru produktów spożywczych, monitorowania efektów oraz unikania błędów. (str.44-48)
🔹Tabela produktów wskazanych w redukcji poziomu homocysteiny we krwi z podziałem na 7 grup. Pełen wykaz. (str.44-48)
🔹Po przeczytaniu poradnika czeka na Ciebie quiz. Sprawdź swoją wiedzę. Jeśli się pomylisz, w ogóle się tym nie przejmuj. Na końcu masz prawidłowe odpowiedzi, a pomyłka nawet sprawi, że utrwalisz sobie wiedzę. (str.52-57)
To, co jesz, to fundament skutecznego i trwałego obniżania poziomu homocysteiny. Te przepisy łączą wiedzę ze smakiem. Zawierają wszystkie składniki, które rozkładają toksyczny nadmiar homocysteiny
Na koniec – w części 3 – przekujesz całą żywieniową wiedzę poznaną w części 2 na „pracę” w kuchni.
Dietoterapia chorób sercowo-naczyniowych to moja specjalizacja. Opracowałem 25 oryginalnych przepisów z myślą o obecności składników wspierających tzw. szlaki rozkładające homocysteinę.
Każdy przepis opatrzony paskiem z listą składników i ich gramaturą, sposobem przygotowania w krokach, wartością odżywczą (kilokalorie, węglowodany, białko, tłuszcz, błonnik i wymienniki węglowodanowe), a także całkowitym czasem przygotowania i czasem aktywnego przygotowania. A na koniec – propozycja podania, aby jak najlepiej smakowało.
Podsumuję, co Państwo dostają:
Łącznie więc:
🟥 167 zł — taka jest pełna wartość zestawu 2 poradników i 1 przepiśnika
🟩 97 zł — a tyle kosztuje ten 3-częściowo zestaw o homocysteinie.
✔️ Kupują Państwo dla siebie, lecz także dla swojej rodziny: wystarczy, że po zakupie prześlą Państwo pliki rodzicom, dziadkom, rodzeństwu czy dzieciom
✔️ Łącznie 3 e-booki, 137 stron, które wyposażają Państwo we wszystko, co trzeba wiedzieć, aby homocysteina już więcej nie zagrażała zdrowiu.
67 zł to jak 2,30 zł dziennie przez miesiąc lub kupno 1 suplementu diety. Jednak decyzja należy do Państwa.
(Jeśli wystąpią trudności z zamówieniem, spróbuj ponownie później. Z uwagi na popularność, czasem serwer się przeciąża).
(Otrzymasz dostęp do paczki NATYCHMIAST po zakupie).